Édesköménysaláta
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Az édesköménygumót megtisztítjuk, apróra felszeleteljük.
2. Összekeverjük a joghurtos vagy tejszínes salátaöntettel, megszórjuk apróra vágott édesköménylevéllel, durvára vágott törökmogyoróval és tálaljuk.
Az édesköménygumót alaposan meg kell tisztítani, mert a külső levelek fásak lehetnek.
Joghurtos salátaszósz
1. A sót és a cukrot oldódásig keverjük a citromlével.
2. Hozzáadjuk a joghurtot.
3. Alaposan elkeverjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tejszínes salátaszósz

6 evőkanál cukrozatlan tejszín
2 evőkanál citromlé
1 csipet kristálycukor
kevés fűszeres só vagy
kevés só
1. A sót és a cukrot oldódásig keverjük a citromlével.
2. Majd hozzáadjuk a lágy habbá vert tejszínt.
3. Felhasználásig hűtőszekrénybe tároljuk.