Édesköménysaláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édesköménysaláta
Eszközök: kés, salátástál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag salátaöntet
ízlés szerint törökmogyoró

Elkészítés:

1. Az édesköménygumót megtisztítjuk, apróra felszeleteljük.

2. Összekeverjük a joghurtos vagy tejszínes salátaöntettel, megszórjuk apróra vágott édesköménylevéllel, durvára vágott törökmogyoróval és tálaljuk.

Az édesköménygumót alaposan meg kell tisztítani, mert a külső levelek fásak lehetnek.

Joghurtos salátaszósz

Joghurtos salátaszósz
6 evőkanál natúr joghurt
2 evőkanál citromlé
1 csipet kristálycukor
kevés fűszeres só vagy
kevés

1. A sót és a cukrot oldódásig keverjük a citromlével.

2. Hozzáadjuk a joghurtot.

3. Alaposan elkeverjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tejszínes salátaszósz

Tejszínes salátaszósz
6 evőkanál cukrozatlan tejszín
2 evőkanál citromlé
1 csipet kristálycukor
kevés fűszeres só vagy
kevés

1. A sót és a cukrot oldódásig keverjük a citromlével.

2. Majd hozzáadjuk a lágy habbá vert tejszínt.

3. Felhasználásig hűtőszekrénybe tároljuk.

Édesköménysaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 870 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
(Underground Kiadó, 2013)

Magyarországon éltünk, amikor elkezdtem írni ezt a könyvet és Svájcban, amikor befejeztem. Ahogy megismertem és megkedveltem ezt az alpesi országot, úgy vált a receptgyűjteményem egyre élethűbb szakácskönyvvé. Az itt élő... bővebben...
Édesköménysaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
(Underground Kiadó, 2013)

Magyarországon éltünk, amikor elkezdtem írni ezt a könyvet és Svájcban, amikor befejeztem. Ahogy megismertem és megkedveltem ezt az alpesi országot, úgy vált a receptgyűjteményem egyre élethűbb szakácskönyvvé. Az itt élő... bővebben...
recept beküldése