Eper-vodka koktél
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A cukrot állandó kevergetés mellett felolvasztom a vízben, hozzákeverem a mentaleveleket is és felforralom az egészet.
2. Amíg a cukorszirupot hűtöm, az epret megmosom és összeturmixolom, hozzáadom a citromlevet és a vodkát is.
3. A cukorszirupot az eperturmixhoz szűröm, és alaposan elkeverem. Az eperkoktélt steril üvegbe öntöm és lehűtöm. Hűtőben tárolva kb. 8 hétig eláll.
Lassan itt a nyár, a meleg, a sütögetések, és ilyenkor nincs is jobb egy hűsítő koktélnél, ráadásul mindenki szereti, szóval nem lehet vele melléfogni. Néhány alap változatot szoktunk készíteni, de újakat is szeretnék kipróbálni, mint például a mostani epreset, ha már egyszer beindult az eperszezon!