Kenyérfelfújt

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kenyérfelfújt
Adag: 1 sütőforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg fehér, vékonyra szeletelt kenyér
7 dkg finomított kristálycukor
6 dl tej
2 dkg nagy szemű mazsola
5 dkg puha vaj
½ teáskanál szegfűbors
vagy
½ teáskanál fűszerkeverék

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy 1,2 liter űrtartalmú tűzálló formát.

2. A kenyérszeletekről esetleg levágjuk a héjat. A szeleteket megvajazzuk (1. kép), majd négybe vágjuk.

3. A kenyérszeletkék felét az előkészített formába tesszük. Rászórjuk a mazsola, valamint a cukrozott citrom- és narancshéj felét.

4. A megmaradt kenyérszeleteket ráhelyezzük az első rétegre, és meghintjük a maradék narancs- és citromhéjjal.

5. A krémhez felmelegítjük a tejet, de ne hagyjuk forrni. A tojások sárgáját és a cukrot tálban habosra keverjük, majd hozzávegyítjük a meleg tejet (2. kép).

6. A folyadékot szűrőn át egyenletesen a kenyérszeletekre öntjük (3. kép).

7. A felfújtat 30 percig pihentetjük, majd megszórjuk a fűszerekkel, illetve a szegfűborssal.

8. A tűzálló tálat lapos, félig forró vízzel megtöltött tepsibe helyezzük.

9. A felfújt edényét a tepsivel együtt 200 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk. A felfújtat 40-45 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

Kenyérfelfújt Kenyérfelfújt Kenyérfelfújt
Kenyérfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 993 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Kenyérfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
most van szezonja