Japán sült csirke



Elkészítés:
1. A csirkét - szárnyait levágva - 16 egyenlő méretű darabra vágjuk, oly módon, hogy középen hosszában elvágjuk, majd mindkét darabot keresztben is félbevágjuk, hogy négy egyforma részt kapjunk. A negyedeket négyfelé vágjuk, lehetőleg úgy, hogy mindegyik darabon maradjon valamennyi bőr. Összesen 20 darabot kapunk.
2. A szójaszószt, a mirint, a szakét, a gyömbért és a fokhagymát egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a húst, és jól beleforgatjuk a páclébe. Letakarjuk, és éjszakára a hűtőben pácoljuk, időnként megforgatjuk, hogy a darabokat egyenletesen érje a páclé.
3. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A wokot egyharmadáig megtöltjük olajjal, és 160 °C-ra felforrósítjuk, vagy megvárjuk, amíg egy kenyérkocka 30-35 másodperc alatt barnára pirul benne. Miközben az olaj felmelegszik, lecsepegtetjük a csirkéről a páclevet, és beleforgatjuk a jól megfűszerezett kukoricalisztbe, kissé megrázogatjuk, hogy a felesleges liszt lehulljon róla. Egyszerre 4-5 darabot teszünk az olajba, és 4-5 perc alatt aranybarnára pirítjuk, miközben a hús éppen csak átsül és megpuhul. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük. Az elkészült húst az előmelegített sütőbe tesszük, amíg a maradékot is kisütjük. Citromgerezdekkel díszítve, forrón tálaljuk.