Japán sült csirke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Japán sült csirke
Adag: 4-6 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150 dkg-os csirke
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál friss, reszelt gyömbér
dl mirin
2 evőkanál szaké
1 és ¼ dl szójaszósz
A sütéshez:
igény szerint olaj
A panírozáshoz:
igény szerint kukoricaliszt

Elkészítés:

1. A csirkét - szárnyait levágva - 16 egyenlő méretű darabra vágjuk, oly módon, hogy középen hosszában elvágjuk, majd mindkét darabot keresztben is félbevágjuk, hogy négy egyforma részt kapjunk. A negyedeket négyfelé vágjuk, lehetőleg úgy, hogy mindegyik darabon maradjon valamennyi bőr. Összesen 20 darabot kapunk.

2. A szójaszószt, a mirint, a szakét, a gyömbért és a fokhagymát egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a húst, és jól beleforgatjuk a páclébe. Letakarjuk, és éjszakára a hűtőben pácoljuk, időnként megforgatjuk, hogy a darabokat egyenletesen érje a páclé.

3. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A wokot egyharmadáig megtöltjük olajjal, és 160 °C-ra felforrósítjuk, vagy megvárjuk, amíg egy kenyérkocka 30-35 másodperc alatt barnára pirul benne. Miközben az olaj felmelegszik, lecsepegtetjük a csirkéről a páclevet, és beleforgatjuk a jól megfűszerezett kukoricalisztbe, kissé megrázogatjuk, hogy a felesleges liszt lehulljon róla. Egyszerre 4-5 darabot teszünk az olajba, és 4-5 perc alatt aranybarnára pirítjuk, miközben a hús éppen csak átsül és megpuhul. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük. Az elkészült húst az előmelegített sütőbe tesszük, amíg a maradékot is kisütjük. Citromgerezdekkel díszítve, forrón tálaljuk.

Japán sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2683 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Japán sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
vegetáriánus ételek