Thai halpogácsa mártással
Tod man pla



Elkészítés:
1. Elkészítjük a mártogatót. A cukrot, az ecetet, a halszószt és a chilit a vízzel együtt egy tálban összekeverjük. 5 percig csendesen főni hagyjuk, amíg kissé besűrűsödik. Megvárjuk, amíg kihűl, majd belekeverjük a többi hozzávalót. További felhasználásig félretesszük.
2. A halat robotgépbe tesszük, és sima péppé keverjük. Hozzáadjuk a currykrémet, a cukrot, a halszószt és a tojást. Még 10 másodpercig keverjük, amíg jól összevegyülnek. Belekeverjük a zöldbabot és zöldcitromleveleket, és golflabda méretű gombócokat formálunk belőle, majd fasírtokká lapítjuk.
3. A wokot egyharmadáig megtöltjük olajjal, és az olajat 180 °C-ra forrósítjuk, vagy megvárjuk, amíg egy az olajba dobott kenyérkocka 15 másodperc alatt megpirul benne. 3-5 percig adagokban sütjük, időnként megforgatjuk. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük. A mártogatóval tálaljuk.