Thai halpogácsa mártással

Tod man pla

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai halpogácsa mártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg lazacfilé
10 db finomra vágott kaffircitromlevél
1 db tojás
dl halszósz
másfél evőkanál thai vörös currykrém
20 dkg darabolt kígyóbab
A sütéshez:
igény szerint olaj
A mártáshoz:
1 és ¼ dl víz
1 evőkanál apróra vágott pörkölt mogyoró
¼ db finomra aprított uborka
¼ szál apróra vágott sárgarépa
1 kisebb friss piros chilipaprika
1 evőkanál halszósz
dl fehér ecet

Elkészítés:

1. Elkészítjük a mártogatót. A cukrot, az ecetet, a halszószt és a chilit a vízzel együtt egy tálban összekeverjük. 5 percig csendesen főni hagyjuk, amíg kissé besűrűsödik. Megvárjuk, amíg kihűl, majd belekeverjük a többi hozzávalót. További felhasználásig félretesszük.

2. A halat robotgépbe tesszük, és sima péppé keverjük. Hozzáadjuk a currykrémet, a cukrot, a halszószt és a tojást. Még 10 másodpercig keverjük, amíg jól összevegyülnek. Belekeverjük a zöldbabot és zöldcitromleveleket, és golflabda méretű gombócokat formálunk belőle, majd fasírtokká lapítjuk.

3. A wokot egyharmadáig megtöltjük olajjal, és az olajat 180 °C-ra forrósítjuk, vagy megvárjuk, amíg egy az olajba dobott kenyérkocka 15 másodperc alatt megpirul benne. 3-5 percig adagokban sütjük, időnként megforgatjuk. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük. A mártogatóval tálaljuk.

A thai halpogácsa a nyugat-thaiföldi éttermek kínálatának egyik fő kedvence, amelyet többnyire előételként fogyasztanak. Thaiföldön viszont a főétel előtt fogyasztott előételnek nincs hagyománya, és általában csak a nagyobb városokban ismerik. Gyakoribb, hogy gyors harapnivalóként, vagy több fogásos menüsor részeként fogyasztják.
Thai halpogácsa mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1404 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai halpogácsa mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recept beküldése