Húsvéti galambok

Ostertübeli mit Rosinen

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsvéti galambok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél teáskanál fahéj
5 dkg lágy vaj
2 evőkanál mazsola
4 dkg olvasztott vaj
másfél dl langyos tej
¼ teáskanál
35 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, az élesztőt, a sót, a mazsolát és 7 dkg cukrot.

2. Beledaraboljuk a lágy vajat, majd a langyos tejjel lágy tésztává dagasztjuk. Lefedve szobahőmérsékleten 60 percig pihentetjük.

3. Miután duplájára kelt, a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Minden egyes darabot 20 cm hosszú hengerré sodrunk, majd csomóvá kötjük.

4. A maradék cukrot a fahéjjal egy tálkában elkeverjük. A galambokat a folyékony vajjal megkenjük, megforgatjuk a fahéjas cukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

5. Előmelegítés nélkül, 180 fokra bekapcsolt sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Húsvéti galambok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1607 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Húsvéti galambok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
lexikon