Macedón ragu többféle húsból

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Macedón ragu többféle húsból
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg sovány sertéshús
17 dkg sovány borjúhús
17 dkg sovány bárányhús
1 evőkanál víz
1 evőkanál pirospaprika
10 dkg főtt tarkabab
3 db érett, kockára vágott paradicsom
20 dkg szeletelt gomba
10 dkg zöldbab
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
3 nagyobb hámozott, kockára vágott burgonya
2 fej lilahagyma
1 szál karikára vágott sárgarépa
6 evőkanál olívaolaj
1 db karikára vágott padlizsán
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vékonyan felkarikázott padlizsánt szűrőbe tesszük, megsózzuk és 60 percig állni hagyjuk.

2. Egy nagy, mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és 5 perc alatt nagy lángon megpirítjuk rajta a háromféle húst.

3. Hozzáadjuk a répát, a lecsöpögtetett padlizsánt, a hagymát, a burgonyát, a piros húsú paprikát, a zöldbabot, a vastagra szeletelt gombát és a paradicsomot.

4. Sózzuk, borsozzuk, és a lángot lejjebb véve, lefedve 30 percig pároljuk. Akkor beleforgatjuk a főtt babot is, és a pirospaprikával ízesítjük. Nagyon kis lángon, még mindig fedő alatt, szükség szerint a vizet hozzáadva 25-30 percig pároljuk, vagy amíg a hús megpuhul. Forrón tálaljuk.

Macedón ragu többféle húsból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1299 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Macedón ragu többféle húsból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szólj hozzá, értékelj