Írótorta citromsziruppal

Adag: 1 gyűrűforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db citrom reszelt héja
2 és fél dl író
1 csipet
2 teáskanál sütőpor
22 dkg vaj
3 db tojás
26 dkg liszt
A sziruphoz:
dl víz
2 db citrom leve

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm átmérőjű gyűrűformát. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót.

2. Egy másik tálban robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és az írót.

3. Másik edényben, magas fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A habot hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük.

4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 50-60 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk.

5. Amíg hűl, elkészítjük a citromszirupot. Ehhez a cukrot a citromlével és a vízzel együtt lábosba tesszük. Felforraljuk, kis lángon néhány percig főzzük, majd a tésztára csorgatjuk.

Írótorta citromsziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1106 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Írótorta citromsziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
bevásárlólista