Pappardelle caprese

| Pappardelle caprese receptek
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pappardelle caprese
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kockára vágott mozzarella sajt
5 dkg apróra vágott bazsalikom
4 db érett, kockára vágott paradicsom
40 dkg pappardelle
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál vörösborecet
vagy
1 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Főzzük a pappardellét sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt roppanósra (al dente). Csöpögtessük le és tegyük egy nagy tálba.

2. Amíg a tészta fő, keverjük össze a paradicsomot, a bazsalikomot, a mozzarellát, az olajat, az ecetet és a leöblített, lecsöpögtetett kapribogyót egy edényben.

3. Adjuk a paradicsomos keveréket a forró tésztához és finoman keverjük össze.

4. Osszuk szét a tésztát egyenlően a tányérokra. Ízlés szerint szórjuk meg parmezánreszelékkel és borsozzuk.

Ezt a friss paradicsommal és bazsalikommal készült capresét (ejtsd: kápríze) a Capri szigetéről származó, azonos nevű saláta ihlette. Remek hétköznapi vacsora.
Pappardelle caprese
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1493 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Pappardelle caprese
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
lexikon