Pappardelle caprese
Tésztaételek | Pappardelle caprese receptek
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Főzzük a pappardellét sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt roppanósra (al dente). Csöpögtessük le és tegyük egy nagy tálba.
2. Amíg a tészta fő, keverjük össze a paradicsomot, a bazsalikomot, a mozzarellát, az olajat, az ecetet és a leöblített, lecsöpögtetett kapribogyót egy edényben.
3. Adjuk a paradicsomos keveréket a forró tésztához és finoman keverjük össze.
4. Osszuk szét a tésztát egyenlően a tányérokra. Ízlés szerint szórjuk meg parmezánreszelékkel és borsozzuk.
Ezt a friss paradicsommal és bazsalikommal készült capresét (ejtsd: kápríze) a Capri szigetéről származó, azonos nevű saláta ihlette. Remek hétköznapi vacsora.