Édes-savanyú sertéshús



Elkészítés:
1. A szójaszószt, a rizsbort és a fehér borsot egy nem fémből készült tálban összekeverjük, beletesszük a búst, és 30 percig pácoljuk.
2. A búzalisztet, a kukoricalisztet és a szódabikarbónát 1 teáskanál sóval összekeverjük, majd fokozatosan hozzákeverünk 1,5 dl hideg vizet, amíg sűrű, tapadós tésztát kapunk. Beleforgatjuk a húskockákat, és kézzel jól összekeverjük.
3. A wokot egyharmadáig feltöltjük olajjal, és 180 °C-ra felforrósítjuk, vagy megvárjuk, amíg az olajba dobott kenyérkocka 15 másodperc alatt barnára pirul benne. Kézzel szétválasztjuk a húsdarabokat, egyenként beledobjuk az olajba, és kis adagokban kb. 1,5 perc alatt kisütjük - előfordulhat, hogy 1 perc elteltével óvatosan el kell mozdítanunk a wok aljához tapadt húsdarabokat, amelyek ezután már azonnal a felszínre emelkednek. Egy rétegben egymás mellé rakva, összegyűrt törlőpapírra tesszük, lecsepegtetjük, és megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűlnek. Levesszük a wokot a lángról, az olajat félretesszük.
4. Elkészítjük a mártást. Egy újabb wokot nagyon forróra hevítünk, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a gyömbért, a fokhagymát, a hagymát, és keverés közben 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, amit 2 percig, majd a zöldpaprikát, amit 1 percig pirítunk - amíg a zöldségek megpuhulnak, de még kissé ropogósak maradnak. Hozzáadjuk a feldarabolt ananászt és a bambuszrügyet, az egészet jól összekeverjük, és 1 percig sütjük, amíg a keverék átmelegszik. Kivesszük a wokból. A paradicsomlét, rizsecetet, cukrot, szójaszószt, kukoricapépet és a félretett ananászlevet összekeverjük, és a wokba öntjük. Erős lángon 2-3 percig forrósítjuk, amíg a mártás felforr és besűrűsödik, majd visszatesszük a zöldségeket a wokba. Jól összekeverjük, majd levesszük a lángról.
5. A sütőolajat ismét 180 °C-ra hevítjük. Két adagban 1-2 percig még sütjük a húst, amíg aranybarnára pirul és átmelegszik. Törlőpapíron lecsepegtetjük, majd gyorsan összekeverjük a mártással. Rizzsel körítve, vagy több fogásos menüsor részeként azonnal tálaljuk - csirizes lesz, ha túl sokáig áll.