Gorgonzolás penne

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gorgonzolás penne
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
37 és fél dkg márványsajt
vagy
37 és fél dkg gorgonzola sajt
6 dkg reszelt parmezán sajt
másfél dl zsíros tejszín
6 dkg vaj
ízlés szerint friss majoránna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Gőz fölött olvasszuk fel a vajat, az összemorzsolt gorgonzolát és a tejszínt. A sajt körülbelül 5 perc alatt elolvad. Ne keverjük!

2. Ezalatt főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Szűrjük le és tegyük a sajtkrémhez.

3. Keverjük jól össze, hogy a tésztát mindenhol befedje a krém. Szórjuk meg parmezánnal, sóval, borssal ízesítsük, és friss majoránnahajtásokkal díszítve tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Gorgonzolás penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3778 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Gorgonzolás penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
szólj hozzá, értékelj