Fettuccine csirkével és tejszínes hagymamártással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fettuccine csirkével és tejszínes hagymamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl zsíros tejszín
1 fej finomra aprított vöröshagyma
4 db lebőrözött csirkemellfilé
vagy
45 dkg fettuccine
4 dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 szál zöldjével, ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
1 ¾ dl tej
1 és ¼ dl víz
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
néhány szál petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olajat a vajjal és a fokhagymával. Addig pirítjuk, amíg a fokhagyma színeződni nem kezd. Beletesszük a filéket, és kissé növeljük a hőmérsékletet. A hús minden oldalát 4-5 percig sütjük, hogy a kifolyó leve már ne legyen rózsaszínű. Sóval, borssal fűszerezzük, majd levesszük a tűzről. Kivesszük a húst, az olajat a serpenyőben hagyjuk. Ferdén vékony csíkokra vágjuk a csirkemelleket, és félretesszük.

2. A serpenyőben újraforrósítjuk az olajat. A vöröshagymát kis lángon, 5 perc alatt puhára pároljuk benne. Hozzáadjuk a leveskockát és a vizet. Felforraljuk, és 10 percig, közepes lángon főzzük. Belekeverjük a tejszínt, a tejet, az újhagymát és a parmezánt. Addig főzzük, hogy az egész átmelegedjen, és kissé besűrűsödjön.

3. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk, a tésztát addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul. Lecsepegtetjük, és előmelegített tányérokra szedjük. A csirkeszeleteket ráfektetjük, a mártással leöntjük, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Ropogós kenyeret kínálunk hozzá.

Fettuccine csirkével és tejszínes hagymamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1061 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Fettuccine csirkével és tejszínes hagymamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
most van szezonja