Mandulás taglioni bazsalikomos pestóval

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás taglioni bazsalikomos pestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg hámozott, apróra vágott mandula
40 dkg tagliatelle
vagy
40 dkg tagliolini
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb érett, hámozott paradicsom
1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
½ teáskanál frissen őrölt vörös bors
vagy
1 db szárított, összevágott chilipaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Robotgépben vágjuk a mandulát és a fokhagymát egészen apróra, majdnem krémesre és ízesítsük egy csipet sóval.

2. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a paradicsomot, és turmixoljuk tovább, egészen simára. Sóval, chilivel és olajjal ízesítsük, majd tegyük egy nagy tálalóedénybe.

3. Főzzük a tésztát sós, forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt al dente.

4. Szűrjük le a tésztát és tegyük a szószos tálba. Adjunk a szószhoz 2-3 evőkanál főzővizet, ha túl száraz lenne. Finoman keverjük össze és melegen tálaljuk.

A pesto alapvető hozzávalója a fenyőmag, de a mandula ad egy kis krémességet a mártáshoz. A mandula remek fehérje-, rost- és E-vitamin-forrás. Ezenkívül olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segítik megelőzni a rákot, a szívbetegségeket és az Alzheimer-kórt.
Mandulás taglioni bazsalikomos pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2132 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Mandulás taglioni bazsalikomos pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
bevásárlólista