Bonda

| Bonda receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bonda
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg főtt, kockára vágott burgonya
4 levél curry
2 teáskanál olaj
½ csokor friss, összevágott korianderzöld
2 evőkanál citromlé
1 csipet őrölt kurkuma
3 db finomra vágott zöld chilipaprika
2 teáskanál friss, reszelt gyömbér
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál barna mustármag
ízlés szerint
A tésztához:
3 és fél dl víz
1 teáskanál
1 teáskanál őrölt chilipaprika
¼ teáskanál őrölt kurkuma
4 dkg rizsliszt

Elkészítés:

1. Közepes lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beleszórjuk a mustármagot, és 30 másodpercig keverjük, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk a hagymát, gyömbért, currylevelet, a chilit, és 2 percig keverve pirítjuk. Beletesszük a burgonyát, a kurkumát és 2 teáskanál vizet, és állandó keverés közben 2 percig sütjük, amíg a keverékből a víz elpárolog. Levesszük a lángról, és megvárjuk, amíg kihűl. Hozzákeverjük a citromlét és a korianderzöldet, majd sózzuk, borsozzuk. Gombóconként 1 púpozott evőkanálnyi keveréket felhasználva 24 gombócot készítünk.

2. Elkészítjük a híg tésztát. A kétféle lisztet a kurkumával, az őrölt chilivel és a sóval együtt egy tálba szitáljuk. A közepében kialakítunk egy kis mélyedést, majd fokozatosan hozzáöntjük a vizet, közben villával vagy habverővel híg tésztát keverünk belőle.

3. Egy tiszta wokot egyharmadáig felöntünk olajjal, és 180 °C-ra vagy olyan hőmérsékletűre hevítjük, amelyben egy beledobott kenyérkocka 15 másodperc alatt megpirul A gombócokat a híg tésztába mártjuk, majd adagokban kisütjük a forró olajban, 1-2 perc alatt már szépen megpirulnak. Összegyűrt papírtörlőn lecsepegtetjük, sóval ízesítjük, és melegen tálaljuk.

Bonda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 802 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Bonda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
lexikon