Párolt hal feketebabmártásban

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Párolt hal feketebabmártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál főtt fekete bab
100 dkg tisztított kínai bébibordáskel
4 db 15 dkg-os tengeri halfilé
½ teáskanál szezámolaj
2 szál újhagyma
½ teáskanál kristálycukor
1 teáskanál friss, reszelt gyömbér
2 teáskanál világos szójaszósz
1 evőkanál osztrigaszósz
2 evőkanál rizsbor
A díszítéshez:
1 szál újhagyma

Elkészítés:

1. A fekete babot hideg vízben alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, egy kis tálba tesszük, és villával összetörjük.

2. Hozzáadjuk a rizsbort, az osztrigaszószt, a szójaszószt, a gyömbért és a cukrot, és jól összekeverjük.

3. Csipesszel eltávolítjuk a halfilékből (pl. vörös sügér) az esetlegesen benne maradt szálkákat. A halszeleteket egyesével a feketebabos keverékbe mártjuk, majd egy rétegben elrendezve, egy kissé kiolajozott hőálló tálba (legmegfelelőbb a pástétomos tál) tesszük. Rákanalazzuk a megmaradt levet, és megszórjuk a ferdén, vékonyra felkarikázott újhagymával. A tálat bambusz párolókosárba tesszük, lefedjük, és a wokban csendesen fövő víz felett 5-7 percig pároljuk, amíg a halat omlósnak érezzük, amikor villával ellenőrzés céljából megszúrjuk. Kivesszük a tálat, lefedjük, és melegen tarjuk.

4. A négyfelé vágott kínai kelt a párolóedény aljára tesszük, lefedjük, és a wok felett 2 percig pároljuk, amíg megfonnyad és puha lesz. Tálalótálra szedjük, rácsurgatunk még egy kevés osztrigaszószt és a szezámolajat, és a tetejére halmozzuk a halszeleteket. A külön kikészített ferdén felkarikázott újhagymával díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Párolt hal feketebabmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1295 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Párolt hal feketebabmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
twitter