Thai chilis-halas mártás

Nam pla prik

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai chilis-halas mártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb friss, apróra vágott piros chilipaprika
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál apróra vágott pörkölt mogyoró
¼ kisebb apróra vágott, hámozott uborka
¼ kisebb apróra vágott, tisztított sárgarépa
1 és ¼ dl víz
dl fehér ecet
1 és ¼ dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A cukrot, az ecetet a halszószt, a chilit a vízzel együtt lábosba tesszük.

2. Csendesen főzzük 5 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik.

3. Megvárjuk, amíg kihűl. Hozzákeverjük az apróra vágott sárgarépát és uborkát és a felaprított pörkölt földimogyorót.

Thai ételek vagy harapnivalók mellé adjuk pikáns ételízesítőnek.

Thai chilis-halas mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1775 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai chilis-halas mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
facebook