Garnélás rizs karfiollal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Garnélás rizs karfiollal
Eszközök: kés, papírtörlő, tűzhely, wok
Adag: 3-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt rizs
25 dkg karfiol
25 dkg nyers, héj nélküli garnélarák
3 db tojás
5 evőkanál napraforgóolaj
1 db 2 cm-es gyömbérgyökér
4 evőkanál sötét szójaszósz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A garnélarákot forró vízben megmossuk, és törlőpapírral leitatjuk. Az étkezési keményítőt szójamártással összekeverjük, és a garnélarákhoz forgatjuk.

2. A karfiolt megtisztítjuk, és apró rózsákra bontjuk. A gyömbérgyökeret meghámozzuk és felaprítjuk.

3. A napraforgóolajat a wokban felforrósítjuk. A felvagdalt gyömbért és a karfiolrózsákat állandó kevergetés közben pároljuk. Kb. 5 perc múlva hozzáadjuk a garnélarákot, és néhány percig tovább sütjük.

4. A tojást felverjük és a wokba rakjuk. Kissé hagyjuk megdermedni, beleszórjuk a rizst és alaposan összekeverjük. Sóval, borssal és ízlés szerint további szójaszósszal ízesítjük.

A garnélás rizsnél le is mondhatunk a tojásról, ilyenkor több zöldséget alkalmazzunk helyette, pl. brokkolit, sárgarépát vagy borsót.

Párolt rizs

Párolt rizs
30 dkg jázminrizs
4.5 dl víz

1. A jázminrizst folyó csapvízben, szitán keresztül addig mossuk, amíg a víz kitisztul.

2. A megadott mennyiségű vízzel feleresztve, egy nagy lábosba tesszük, felforraljuk, és 1 percig forraljuk. Szorosan lefedjük, és a lángot takarékra állítva 10 percig főzzük.

3. Levesszük a lángról, és lefedve 10 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt villával fellazítjuk a szemeket. Keverve sült, currys és párolt ételekhez kínáljuk.

Garnélás rizs karfiollal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1506 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Garnélás rizs karfiollal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
bevásárlólista