Kínai tyúkleves

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kínai tyúkleves
Adag: 1 adag (2.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 200 dkg-os tyúk
35 dl víz
1 evőkanál egész fehér bors
1 dl rizsbor
1 db 1 cm-es gyömbérgyökér
1 csomó leveszöldség
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tyúkot alaposan megmossuk, fazékba helyezzük, és ráöntjük a vizet (mindenképpen annyi víz legyen, hogy befedje a tyúkot).

2. A leveszöldséget megmossuk, megtisztítjuk, és a meghámozott gyömbérrel együtt apróra vagdaljuk.

3. A rizsborral, a sóval és a szemes borssal belekeverjük a lobogó vízbe.

4. A tyúkot kb. 90 percig lassú tűzön főzzük.

5. A levest átszűrjük, újra felforraljuk. (A tyúkról lehúzzuk a bőrét, levágjuk a lábát, s a húst más ételekben használjuk fel.)

Kínai tyúkleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2121 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Kínai tyúkleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
lexikon