Zöldfűszeres-citromos leves

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldfűszeres-citromos leves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál finomra vágott turbolya
2 evőkanál finomra vágott snidling
1 db citrom leve
14 dkg levestészta
3 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
néhány szelet citrom

Elkészítés:

1. A csirkealaplevet egy lábasban felforraljuk, hozzáadjuk a tésztát, 5 percig főzzük, vagy a zacskón olvasható utasítást követjük. Ha a tészta megfőtt, a levet félrehúzzuk.

2. A tojásokat egy tálban habosra keverjük, hozzáadunk 1 evőkanál hideg vizet és a citromlevet. Óvatosan beleteszünk 2 evőkanál forró alaplevet. A lábasba visszaöntjük, és 2-3 percig alacsony hőfokon melegítjük (semmiképpen se forraljuk).

3. Hozzáadjuk a zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk. Tányérokba vagy csészékbe kanalazzuk, és citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Zöldfűszeres-citromos leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 713 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Zöldfűszeres-citromos leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
ételfotó