Mustármártás

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mustármártás
Eljárások: kikeverés, pirítás
Adag: 1 adag (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ csésze majonéz
½ csésze dijoni mustár
2 evőkanál mustármag
2 kávéskanál Worcestershire szósz
½ csésze tejföl

Elkészítés:

1. Közepes lángon egy nyeles serpenyőben addig pirítsuk szárazon a mustármagot, amíg illatozni kezd, és kicsikét megbarnul (2-3 perc). Vigyázzunk, hogy ne pörköljük túl!

2. Ezután öntsük át egy hőálló tálba, és keverjük össze a mustárral, a majonézzel, a tejföllel és a Worcestershire-mártással. Ha szükséges, további mustárt és Worcestershire-mártást adjunk hozzá. Lefedve, hűtőszekrényben legalább 5 napig eláll.

Ez az egyszerű mustármártás, amelyben kellemesen ropognak az egészben hagyott mustármagok, jól illik a zöldfűszerburokban sütött bélszínhez, a grillezett sertés- és baromfihúshoz, sőt halakhoz és a tenger gyümölcseihez is. Közönségesen sárga mustármagot használjunk, de aki érdekesebb, színes mártásra vágyik, az keverje ezt össze barna és fekete mustármagvakkal.
Mustármártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5317 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
Mustármártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
vegetáriánus ételek