Bőrében sült sertéscsülök medvehagymás szalvétagombóccal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bőrében sült sertéscsülök medvehagymás szalvétagombóccal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kicsontozott, 100 dkg-os sertéscsülök
2 evőkanál olaj
igény szerint fűszeres só
A gombóchoz:
½ csokor összevágott medvehagyma
3 db tojás
6 db szikkadt, kockára vágott zsemle
kevés tej
vagy
kevés víz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
kevés liszt
A mártáshoz:
1 csokor összevágott kapor
3 evőkanál reszelt torma
1 dl tejszín
1 evőkanál vaj
2 evőkanál mustár
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az ételhez csont nélküli csülköt vettem, de az egész csontos is tökéletesen megfelel. Sertés fűszersóval gazdagon bedörzsöltem, egy kevés olajjal összekevertem, majd hűtőben néhány órát állni hagytam.

2. Sütőben állandó locsolgatás mellett készre sütöttem.

3. A szalvétagombóchoz - hasonlóképpen, mint a zsemlegombócnál - szikkadt kockára vágott zsemlét használok, amit tojással egy kevés liszttel összefogatok (térfogatnövelésre használok valami folyadékot: víz, vagy tej, így több lisztet vesz fel és a massza is jobban összeáll.), sóval, borssal ízesítem, majd pirított vöröshagymát és vágott medvehagymát adok hozzá.

4. Összedolgozom, majd folpack fóliát vékonyan megolajozok, egy "sorban" ráteszem a masszát, beigazgatom és rúdban feltekerem a fóliát, a két végét becsavarom jó szorosra. Ezt a műveletet még egyszer megismétlem, majd forrásban lévő vízben kifőzőm. Tálaláskor szeletelem.

5. A tormamártáshoz mustárt és egy kevés kristálycukrot vajon lepirítok, majd felöntöm tejszínnel. Reszelt tormát adok hozzá, sózom, vágott kaporral ízesítem, összeforralom.

Bőrében sült sertéscsülök medvehagymás szalvétagombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1711 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bőrében sült sertéscsülök medvehagymás szalvétagombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
bevásárlólista