Étcsokoládés répafelfújt sós karamellel

Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ⅔ dkg étcsokoládé
13 és ⅓ dkg sárgarépa
db narancs leve és reszelt héja
1 db tojás
2 gramm sütőpor
dl tej
1 és ⅓ evőkanál liszt
evőkanál barnacukor
evőkanál méz
A karamellhez:
csésze víz
csésze kristálycukor
kevés tengeri só
igény szerint tejszín

Elkészítés:

1. A sárgarépát megpucoljuk, daraboljuk, enyhén sós-cukros vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy keverőtálban szétnyomkodjuk (péppé).

2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a mézet a barna cukrot, tejet, a narancs reszelt héját és levét. Majd a lisztet és a sütőport.

3. Összedolgozzuk, a felvert tojásfehérjével lazítjuk, óvatosan átkeverjük.Végül belekerül a durvára vágott csoki fele, a másik felét egészben hagyjuk díszíteni.

4. Formákba töltjük és előmelegített 180 fokos sütőben 13-15 percig sütjük

5. A sós karamellhez: 1-1 arányú cukorszirupot visszaredukálunk, hogy a cukor barnára piruljon, majd felöntjük tejszínnel. Beforraljuk, és egy kevés tengeri sóval ízesítjük.

Először mindenki megrökönyödik, a só hallatán,de puding próbája az evés!!! Érdemes kipróbálni, nagyon kerek lesz tőle az íz, elképesztően jól passzol ehhez a felfújthoz.
Étcsokoládés répafelfújt sós karamellel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 678 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Étcsokoládés répafelfújt sós karamellel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
recept beküldése