Kínai zöldséges csirkehús

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kínai zöldséges csirkehús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg tisztított zöldbab
12 dkg rózsáira bontott brokkoli
2 db lebőrözött, csíkokra vágott csirkemellfilé
6 dkg babcsíra
1 evőkanál száraz sherry
1 evőkanál rizsbor
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál osztrigaszósz
2 db kimagozott, szeletelt zöld húsú paprika
1 evőkanál ötfűszerkeverék
1 db kimagozott, szeletelt zöld chilipaprika
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
25 dkg száraz kínai tojásos metélt
2 evőkanál kukoricaolaj
vagy
2 evőkanál földimogyoró-olaj
5 evőkanál csirkehúsleves
vagy
5 evőkanál zöldségleves

Elkészítés:

1. A középvastag tésztát egy fazék forrásban levő vízben 4 perc alatt, vagy a csomagoláson feltüntetettek szerint puhára főzzük. Lecsepegtetjük, leöblítjük, majd újra lecsepegtetjük, és félretesszük.

2. Egy wokot vagy nagy serpenyőt nagy lángon felhevítünk. 1 evőkanál olajat felforrósítunk, majd beletesszük a fokhagymát, a chilit és az ötfűszerkeveréket, és kb. fél percig kevergetve pirítjuk.

3. Beledobjuk a vékonyra csíkozott csirkehúst, és kevergetve 3 perc alatt átsütjük. Szűrőkanállal kivesszük a húst a wokból, és félretesszük.

4. A maradék olajat a wokban felhevítjük. Beletesszük a paprikát, a brokkolit és a 4 cm-es darabokra vágott zöldbabot, és kb. 2 percig kevergetve pirítjuk. A zöldség- vagy csirkelevest, az osztrigaszószt, a szójaszószt és a rizsbort hozzákeverjük, és visszatesszük bele a csirkehúst is. Folytatjuk a sütést kb. 1 percig, hogy a csirkehús és a zöldségek megpuhuljanak, de még ne essenek teljesen össze. Beletesszük a tésztát és a babcsírát, és két villa segítségével jól beleforgatjuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Kínai zöldséges csirkehús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1821 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Kínai zöldséges csirkehús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
tippek, fortélyok