"Átkelés a hídon" tészta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db lebőrözött csirkemellfilé
30 dkg rizsmetélt
vagy
30 dkg vékony kínai tojásos metélt
1 evőkanál világos szójaszósz
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál
1 db 1 cm-es, hámozott gyömbér
20 dkg bok choy

Elkészítés:

1. A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük, leöblítjük hideg vízzel, majd félretesszük. Fél perc alatt forró vízben előfőzzük a bok choyt. Leöblítjük hideg vízzel, és félretesszük.

2. Nagy lábosban felforraljuk a húslevest, hozzáadjuk a gyömbért, 1 teáskanál sót és a cukrot, majd leszedjük a habját. Beletesszük a ferdén vékonyra szeletelt csirkehúst, és 4 percig főzzük. Hozzáadjuk a ferdén vékonyra szeletelt halszeleteket, és kis lángon még 4 percig tovább főzzük, vagy amíg a hal és a csirkehús megfő.

3. Beletesszük a tésztát és a bok choyt a világos szójaszósszal együtt, és ismét felforraljuk. Megkóstoljuk, és szükség szerint ízesítjük. Tálakba merve azonnal tálaljuk.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

"Átkelés a hídon" tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1578 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
"Átkelés a hídon" tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
most van szezonja