Zöldségekkel sült csirke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségekkel sült csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg tisztított, vékonyra szeletelt sárgarépa
25 dkg zöldborsó
25 dkg hámozott, vékonyra szeletelt paradicsom
1 kisebb 75 dkg-os csirke
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
50 dkg hámozott, karikára vágott burgonya
2 evőkanál víz
2 és fél dl száraz fehérbor
1 fej finomra vágott hagyma
6 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük, és kiolajozunk egy nagy tűzálló tálat.

2. A csirkét sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon megolvasztunk 4 evőkanál vajat, rádobjuk a csirkét és a hagymát, majd 8-10 perc alatt kissé megpirítjuk.

3. Aláöntjük a bort meg a vizet, hozzáadjuk a paradicsomot, az egészet áttesszük az előkészített tűzálló tálba, és 30 percig sütjük.

4. Ugyanabban a serpenyőben megolvasztjuk a maradék vajat, és megpároljuk rajta a borsót, a répát meg a burgonyát.

5. A csirkéhez 30 perc után hozzáadjuk az előpárolt zöldségeket, rászórjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával lefedve további 60-70 perc alatt készre sütjük. A kész zöldséges csirkét forrón tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Zöldségekkel sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2116 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Zöldségekkel sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recepttár