Borjúmáj albán módra

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjúmáj albán módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál finomra aprított kapor
30 dkg vékony szelet borjúmáj
4 evőkanál áttört, zsíros tehéntúró
vagy
4 evőkanál ricotta sajt
1 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
2 nagyobb fej karikára vágott lilahagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál finomliszt
4 teáskanál szárított, morzsolt cseresznyepaprika
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hajszálvékonyan felkarikázott lilahagymát megsózzuk és 15 percre félretesszük.

2. A májat megszórjuk a fokhagymával, liszttel, valamint a paprika felével.

3. Egy nagy, mély serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, és adagonként 5 perc alatt megsütjük rajta a májat. Megsózzuk és előmelegített tálalótálra tesszük.

4. Egy másik serpenyőben, közepes lángon felhevítünk 1 evőkanál olajat, és 1 perc alatt megfuttatjuk rajta a maradék paprikát.

5. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a ricottát meg a maradék olajat, és ezt a keveréket a májra halmozzuk. A lesózott hagymát óvatosan kinyomkodjuk és papírtörlőn leszárogatjuk.

6. Összeforgatjuk a kaporral meg a petrezselyemmel, a máj tetején elosztott ricottára kanalazzuk, így tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Borjúmáj albán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1465 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Borjúmáj albán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
tippek, fortélyok