Borjúmáj albán módra



Elkészítés:
1. A hajszálvékonyan felkarikázott lilahagymát megsózzuk és 15 percre félretesszük.
2. A májat megszórjuk a fokhagymával, liszttel, valamint a paprika felével.
3. Egy nagy, mély serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, és adagonként 5 perc alatt megsütjük rajta a májat. Megsózzuk és előmelegített tálalótálra tesszük.
4. Egy másik serpenyőben, közepes lángon felhevítünk 1 evőkanál olajat, és 1 perc alatt megfuttatjuk rajta a maradék paprikát.
5. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a ricottát meg a maradék olajat, és ezt a keveréket a májra halmozzuk. A lesózott hagymát óvatosan kinyomkodjuk és papírtörlőn leszárogatjuk.
6. Összeforgatjuk a kaporral meg a petrezselyemmel, a máj tetején elosztott ricottára kanalazzuk, így tálaljuk.