Zöldségleves genovai módra

Minestrone alla genovese

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségleves genovai módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg rövid metélt tészta
10 dkg friss vörösbab
5 dkg zöldbab
1 darabka parmezán sajt héja
20 dl víz
1 evőkanál pesto szósz
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 db cukkini
1 szál szárzeller
2 db paradicsom
2 szál póréhagyma
2 db burgonya
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint
néhány levél borágó

Elkészítés:

1. A zöldségeket és a fűszernövényeket megmossuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk.

2. Egy nagy fazékban felforraljuk a vizet, beletesszük a babot, a zöldségeket, a fűszernövényeket, csökkentjük a lángot, és a levet fedő alatt szűk egy órán át lassan forraljuk. Időnként megkeverjük.

3. Ezután beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a sajthéjat, megsózzuk. A burgonyát és a babot fakanállal vagy merőkanállal szétnyomjuk, hogy a leves sűrűbb legyen. A zöldségeket nem szabad pépesíteni.

4. Amikor a zöldség megfőtt, hozzáadjuk a tésztát, amelyet éppen csak puhára (al dente) főzünk.

5. A levest levesszük a tűzről, belekeverjük a pestót. Kimerjük a tányérokra, egy csepp olívaolajjal és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Pesto

Pesto
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fenyőmag
4 evőkanál friss bazsalikomlevél
3 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. A bazsalikomot, a fenyőmagot és a fokhagymát mozsárban összetörjük, majd a pépet áttesszük egy tálba, és fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a parmezánt illetve az olívaolajat.

2. Az így kapott sűrű, krémes állagú mártást lefedjük frissen tartó fóliával, és a felhasználásig hűtőbe tesszük.

Zöldségleves genovai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2352 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Zöldségleves genovai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
lexikon