Makrongyűrű

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Makrongyűrű
Adag: 1 gyűrűforma (26 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg vaj
12 dkg ribizlidzsem
vagy
12 dkg málnalekvár
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 és ¼ dl tej
20 dkg liszt
A tetejére:
néhány csepp mandulaaroma

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 26 cm átmérőjű gyűrűs tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót.

2. A vajat nagy lábosban megolvasztjuk, majd a tűzről levéve fakanállal belekeverjük a cukrot, a vaníliakivonatot és a tojások sárgáját. A krémbe felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet.

3. A tésztát a kivajazott formába simítjuk. Kiskanállal halmokat teszünk rá a lekvárból.

4. Elkészítjük a makrontésztát. Ehhez a tojásfehérjét robotgéppel (közepes fokozaton) kemény habbá verjük. A legmagasabb fokozatra kapcsolva belekeverjük a cukrot. Hablapáttal belevegyítjük a kókuszreszeléket, majd mandulaaromával ízesítjük.

5. A kókuszhabot a tésztára kanalazzuk, majd előmelegített sütőbe toljuk; 40-50 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük és rácsra helyezzük.

Makrongyűrű
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1576 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Makrongyűrű
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
könyvek