Calzone napon szárított paradicsommal

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Calzone napon szárított paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál kristálycukor
másfél dl zöldségerőleves
másfél dl passzírozott paradicsom
45 dkg liszt
A kenéshez:
igény szerint tojás
A töltelékhez:
10 dkg friss paraj
5 dkg napon szárított paradicsom
1 evőkanál olaj
1 evőkanál paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
3 dkg főtt kukorica
3 dkg főtt zöldbab
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a levesben elkevert szárított élesztőt, a cukrot, a passzírozott paradicsomot.

2. A tésztát lisztezett deszkán összegyúrjuk (1. kép). Tálba tesszük, tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen 60 percig kelesztjük.

3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt, napon szárított paradicsomot, a lecsöpögtetett főtt zöldbabot és kukoricát, a széttépkedett friss parajleveleket. 3-4 percig főzzük. Sóval, borssal, paradicsompürével és oregánóval ízesítjük.

4. A megkelt tésztát négy részre osztjuk és tisztezett deszkán 18 cm átmérőjű körökké nyújtjuk (2. kép). A tésztakörök egyik felére tölteléket halmozunk és ráfektetünk egy szelet sajtot. Ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket villával jól összenyomjuk (3. kép). Felvert tojással megkenjük.

5. A calzonékat olajozott sütőlemezre fektetjük. Előmelegített, 220 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük. Melegen fogyasztjuk.

Calzone napon szárított paradicsommal Calzone napon szárított paradicsommal Calzone napon szárított paradicsommal
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Calzone napon szárított paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2581 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Calzone napon szárított paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
cikkek