Pad thai

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg főtt, tisztított garnélarák
25 dkg lebőrözött, csíkokra vágott csirkemellfilé
25 dkg kocka tofu
25 dkg rizstészta
1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
4 szál finomra vágva újhagyma
3 db felvert tojás
13 dkg cukorborsó
10 dkg babcsíra
1 db kimagozott, szeletelt piros húsú paprika
1 fej szeletelt vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál földimogyoró-olaj
1 teáskanál csípős chiliszósz
6 evőkanál thai halszósz
1 evőkanál porcukor
2 evőkanál zöldcitromlé
10 dkg durvára vágott földimogyoró
néhány gerezd citrom
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A tésztát 20 percre egy tál meleg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. Szűrőben alaposan lecsepegtetjük, és félretesszük. Kis tálban összekeverjük a mogyorót, a zöldcitromlét, a porcukrot, a halszószt és a csípős chiliszószt, majd félretesszük.

2. A tofut hideg vízben leöblítjük, majd konyhai papírtörlőrétegek közé fektetve leitatjuk róla

a vizet. Wokban vagy nagy serpenyőben bőséges növényi olajat hevítünk. A tofut 2 percig sütjük benne, hogy világosbarna és ropogós legyen. A tűzről félrehúzva, szűrőkanállal kiszedjük a tofut, és konyhai papírtörlőn alaposan lecsepegtetjük.

3. Felforrósítunk egy másik wokot vagy nagy serpenyőt, felhevítjük benne a mogyoróolajat,

a fokhagymát, a vöröshagymát, a paprikát meg a csirkehúscsíkokat, 2-3 percig sütjük. Belekeverjük a babcsírát és a cukorborsót, és 1 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kettévágott garnélát, a lecsepegtetett tésztát, a tojást és a tofut, és kevergetve 4-5 percig pirítjuk.

4. Végül beleöntjük a citromos-mogyorós keveréket, és még 3-4 percig főzzük. Előmelegített tányérokra szedjük, citrommal, újhagymával, mogyoróval és bazsalikommal díszítve azonnal tálaljuk.

Pad thai
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1736 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Pad thai
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
vegetáriánus ételek