Zöldségleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db zeller
10 dl víz
1 teáskanál édes pirospaprika
½ dl olaj
1 evőkanál liszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát finomra aprítjuk, olajon megfonnyasztjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vagy karikára vágjuk, és hozzáöntjük a hagymához.

2. Közepes lángon 4-5 percig kevergetve pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit még pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről.

3. Beletesszük a pirospaprikát, simára keverjük, és felöntjük egy liter vízzel. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

4. Megsózzuk, megborsozzuk, kis lángon puhára főzzük. Szaggassunk bele egy kis galuskát.

Galuska (levesbetét)

Galuska (levesbetét)
10 dkg liszt
1 db tojás
1 csipet
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld vagy
1 késhegynyi őrölt bors

1. A tojást csészébe ütjük, sózzuk (hozzáadjuk a petrezselyemzöldet vagy a borsot), villával összekeverjük, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy laza tésztát kapjunk.

2. Kávéskanállal, azt kb. félig töltve azonnal beleszaggatjuk a lassú forrásban lévő kész levesbe, melyben a kanalat meg-megmártjuk. Egy-két perc alatt megfő.

Zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1612 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj