Kerti ragu

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kerti ragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál sárgarépa
½ dl olaj
½ dl fehérbor
1 szál póréhagyma
2 db paradicsom
4 dl húsleves
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint kukoricakeményítő
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, fél centi széles és 2-3 centi hosszú darabokra vágjuk. Enyhén sós vízben félig puhára főzzük.

2. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, forró olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát. (Ha kicsi a póréhagyma, akkor 2-3 darab kell, de ha ilyen sincs, a felszeletelt vöröshagyma is megfelel.)

3. A paprikát és a paradicsomot is felcsíkozzuk, belerakjuk a serpenyőbe a répákkal együtt, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük a húslevessel (vagy a leveskockából készült levessel), készre pároljuk.

4. Beleöntjük a száraz fehérbort, felforraljuk, és tejföl sűrűségűre besűrítjük. Párolt rizzsel vagy spagettivel tálaljuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Kerti ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1607 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Kerti ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
vegetáriánus ételek