Camembert sajt "szűzlány" módra

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg ribizli
15 dkg zsemlemorzsa
1 db tojás

Elkészítés:

1. Ha a sajt kör alakú, akkor elég 2 darab, félbe vágva. A tojást felverjük, a fél sajtot megforgatjuk a zsemlemorzsában, a tojásban és újra a morzsában (azért kell a vastag panír, hogy sütéskor ne folyjon ki a sajt, persze így is előfordulhat).

2. Ha mind bepaníroztuk, tegyük egy tányérra, és rakjuk be a mélyhűtőbe 60 percre. A hűtőből kivéve forró, bő olajban süssük meg, ne hagyjuk magára, ha a hústű simán átmegy a sajton, azonnal szedjük ki.

3. Ha nincs friss ribizli, megfelel a mirelit is, tegyük bele egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, főzzük teljesen meg, óvatosan öntsük rá a pálinkát, de vigyázzunk, mert meg fog gyulladni! Amikor kialszik a tűz, készen van. Ha nagyon híg, egy kis kukoricakeményítőt keverjünk el kevés vízzel, és azzal sűrítsük be.

4. Tegyük tányérra a sajtot, és félig öntsük le a mártással. Pár szem egész ribizlivel díszítjük. Köretként hasábburgonyát vagy párolt rizst adhatunk melléje.

Camembert sajt "szűzlány" módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 735 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Camembert sajt "szűzlány" módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
pinterest