Albán sütemény sziruppal

Sheqerpare

Adag: 1 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg vaj
½ teáskanál szódabikarbóna
18 dkg finomliszt
2 nagyobb tojássárgája
A sziruphoz:
3 szem szegfűszeg
1 evőkanál víz

Elkészítés:

1. A sziruphoz a cukrot a vízzel, a hosszában felhasított vaníliarúddal és a szegfűszeggel 15 percig főzzük. Közben a lábos falát időnként hideg vízbe mártott kenőecsettel lesimítjuk, nehogy a szélén a cukor kikristályosodjon. A szirupot kevergetés nélkül főzzük, amíg el nem éri a 114 °C-ot (vagy amíg egy pohár hideg vízbe cseppentve, ujjunk közt görgetve puha, gumiszerű golyót formáz).

2. A sütőt 170 °C-ra (gázon 3-as fokozatra) előmelegítjük. A vajat a cukorral robotgépben habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a 2 tojássárgáját.

3. A gép sebességét lejjebb véve beleszórjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is. A tésztát zsírpapíron 1 cm vastagra nyújtjuk, és 15 percre hűtőbe tesszük.

4. Utána pogácsaszaggatóval 2,5 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A süteményeket zsírpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk, és 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Ha kihűlt, a langyosra hűlt sziruppal meglocsolva kínáljuk.

Albán sütemény sziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2203 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Albán sütemény sziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
tippek, fortélyok