Medvehagymás pesto

| Medvehagymás pesto receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Medvehagymás pesto
Eszközök: serpenyő, turmixgép, tűzhely
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl olívaolaj
5 dkg egész dióbél
1 nagyobb csokor medvehagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A medvehagymát alaposan megmosom és lecsepegtetem.

2. A diót egy kevés olívaolajon megpirítom, majd hagyom kihűlni.

3. A kihűlt diót, a medvehagymát, a parmezánt alaposan összeturmixolom, sózom, borsozom. 4. Több lépésben hozzáadagolom az olívaolajat, és kisebb fokozaton tovább turmixolom. Végül ha szükséges, sóval, borssal ízesítem. Spagetti tésztával, parmezánnal megszórva tálalom.

Érdemes megismerkedni ezzel a fokhagyma illatú levélkével, mert amellett, hogy nagyon finom, rendkívül egészséges is. Többek között fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését, vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatású, C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig javítja a szervezet ellenálló-képességét. Ez itt egyik legalapvetőbb felhasználási módja, ami egyben a leghatékonyabb tartósítási változat is, a medvehagymás pesto. Tavaly már későn kaptam észbe, és elmúlt a szezonja, mire kipróbáltam volna, de idén már másodjára készült belőle, és lassan ideje lesz még pár adaggal elraktároznom, mert már egyre kevesebb zöldségesnél látom a piacon.
Medvehagymás pesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2429 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Medvehagymás pesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
lexikon