Grillezett csirkeszárnyak

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillezett csirkeszárnyak
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg konyhakész csirkeszárny
1 evőkanál méz
8 dkg vaj
ízlés szerint Tabasco-szósz
ízlés szerint Worcestershire szósz
ízlés szerint
A mártáshoz:
4 szál metélőzeller
½ db citrom leve
5 dkg majonéz
½ dl tejszín
½ csomó petrezselyem
20 dkg márványsajt
vagy

Elkészítés:

1. A csirkeszárnyat folyó hideg vízben alaposan megmossuk, majd leitatjuk. A szárnyakat megsózzuk és bekenjük némi Worcestershire-mártással.

2. A vajat kissé megmelegítjük, és mézzel, valamint tetszés szerinti mennyiségű Tabasco-mártással simára keverjük.

3. A csirkeszárnyakat ezzel a vajas keverékkel bekenjük, grilltálcákba fektetjük, és forró rostélyon többször megforgatva 20 perc alatt ropogósra sütjük.

4. A mártáshoz: a petrezselyem levelét letépdessük a száráról, megmossuk, lecsöpögtetjük és felaprítjuk. A sajtot feldaraboljuk, és a tejszínnel összekeverjük. Beleforgatjuk a majonézt, az édes tejszínt és a citromlevet, majd ízesítjük. A metélőzellert a mártásba való belekeverés előtt apróra feldaraboljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Grillezett csirkeszárnyak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3269 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Grillezett csirkeszárnyak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
google+