Óriásburger

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Óriásburger
Eszközök: grillrács, kés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db húsos paradicsom
4 levél jégsaláta
igény szerint majonéz
igény szerint mustár
igény szerint ketchup
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
Az ecseteléshez:
igény szerint étolaj

Elkészítés:

1. A jégsalátát megmossuk, lecsöpögtetjük, és a zsömléhez igazodó nagyságúra tépkedjük. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és felszeleteljük, ugyanúgy az ecetes uborkát is.

2. A vagdalt marhahúst megsózzuk-borsozzuk és négy adagra osztjuk. Minden húsadagot hamburgerré formálunk, és étolajjal beecsetelünk.

3. A forró grillrostélyra fektetjük és többször megforgatva szűk 10 percig sütjük.

4. A hamburgerzsömléket keresztbe félbevágjuk és vágófelületével lefelé fordítva a grillrácsra fektetjük.

5. Minden vendég a meleg zsömle alsó felületét bekeni mustárral és majonézzel. Erre hagymát, paradicsom- és uborkaszeleteket, jégsalátát fektet, a tetejébe pedig a grillezett húspogácsát. Akad, aki ketchuppal ezt leönti, majd ráfekteti a zsömle másik felét, és beleharap. E hamburger akkor igazán ízletes és hamisítatlanul amerikai, ha minden oldalán csöpög a lé. Ajánlatos előre megfelelő nagyságú szalvétákról gondoskodni.

A grillezett hamburgerre sajtszeletet fektetünk, ráolvasztjuk, és máris sajtburgerré varázsoltuk.
Óriásburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 862 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Óriásburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
szólj hozzá, értékelj