Rakott paradicsom

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rakott paradicsom
Eszközök: alufólia, grillrács, kés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
néhány bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A paradicsomot megmossuk és csutkája eltávolítása után vékony szeletekre vágjuk.

2. A mozzarellagömböket félbevágjuk, s a feleket felszeleteljük. A bazsalikomleveleket megtisztítjuk és feldaraboljuk.

3. Ezek után 4 egyforma nagyságú alufóliát munkalapra fektetünk és olívaolajjal beecsetelünk. Mindegyik fóliára felváltva paradicsom- és sajtszeleteket rakunk. Ezeket némi olívaolajjal beecseteljük és bazsalikommal megszórjuk, enyhén megsózzuk-borsozzuk.

4. A rakott paradicsomot jól begöngyöljük és a grill rostélyára fektetjük. Kb. 10 perc múlva körítésként tálalható.

Felhasználható hozzá másfajta sajt is, például gouda vagy ementáli. A paradicsom tetszés szerint több fűszerrel és fokhagymával ízesíthető.
Rakott paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1892 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Rakott paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
könyvek