Írópác

Fehér pác

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Írópác
Eszközök: kés, keverőtál
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl író
15 dkg tejföl
15 dkg joghurt
1 teáskanál törött fehér bors
½ csomó petrezselyemzöld
2 szál friss menta
½ teáskanál gyömbérpor
vagy
1 darabka 2 cm-es gyömbérgyökér

Elkészítés:

1. A joghurtot, a tejfölt és az írót simára összekeverjük.

2. A fűszernövényeket megtisztítjuk, finomra felvagdaljuk és beleforgatjuk a keverékbe.

3. A gyömbérgyökeret meghámozzuk és feldaraboljuk. Hozzáadjuk a borsot, a köményt és a babérleveleket, s az egészet jól összekeverjük.

Vad- és bárányhúst, valamint szárnyast főleg ebben a fehér pácban marinírozunk.

A marinádokkal és pácokkal finom ízeket adhatunk a grillezendő ételekhez. Ehhez a halat, a szárnyast vagy más húst legalább 30 perctől 4 óra hosszáig terjedő időre kell a marinádban vagy pácban lenniük (a vadhús akár 3 napig is benne maradhat). A húst a marinádban, pácban időnként meg kell forgatni. A grillezésre váró, mélyhűtött húst pedig a marinádban, pácban érdemes felolvasztani. A marinádból vagy pácból való kivétel után minden húst alaposan le kell itatni.
A hozzávalók megadott mennyisége kb. 80 dkg húsra elegendő.
Írópác
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1730 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Írópác
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
ételfotó