Mustáros marinád

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mustáros marinád
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl étolaj
2 evőkanál csípős mustár
2 gerezd fokhagyma
kevés tárkonyecet
néhány szál tárkony

Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összenyomkodjuk, s mindkettőt egy nagyobb edénybe rakjuk.

2. A tárkonyszálakat kissé összeaprítjuk és rászórjuk. A szardellafilét apróra vagdaljuk és a mustárral, az olajjal meg az ecettel együtt belekeverjük.

A mustáros marinád voltaképpen mindenfajta húshoz és halhoz használható. Előszeretettel alkalmazzák szárnyashoz és borjúhúshoz.

A marinádokkal és pácokkal finom ízeket adhatunk a grillezendő ételekhez. Ehhez a halat, a szárnyast vagy más húst legalább 30 perctől 4 óra hosszáig terjedő időre kell a marinádban vagy pácban lenniük (a vadhús akár 3 napig is benne maradhat). A húst a marinádban, pácban időnként meg kell forgatni. A grillezésre váró, mélyhűtött húst pedig a marinádban, pácban érdemes felolvasztani. A marinádból vagy pácból való kivétel után minden húst alaposan le kell itatni.
A hozzávalók megadott mennyisége kb. 80 dkg húsra elegendő.
Mustáros marinád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1921 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Mustáros marinád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
cikkek