Mustáros marinád
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A hagymát és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összenyomkodjuk, s mindkettőt egy nagyobb edénybe rakjuk.
2. A tárkonyszálakat kissé összeaprítjuk és rászórjuk. A szardellafilét apróra vagdaljuk és a mustárral, az olajjal meg az ecettel együtt belekeverjük.
A mustáros marinád voltaképpen mindenfajta húshoz és halhoz használható. Előszeretettel alkalmazzák szárnyashoz és borjúhúshoz.
A marinádokkal és pácokkal finom ízeket adhatunk a grillezendő ételekhez. Ehhez a halat, a szárnyast vagy más húst legalább 30 perctől 4 óra hosszáig terjedő időre kell a marinádban vagy pácban lenniük (a vadhús akár 3 napig is benne maradhat). A húst a marinádban, pácban időnként meg kell forgatni. A grillezésre váró, mélyhűtött húst pedig a marinádban, pácban érdemes felolvasztani. A marinádból vagy pácból való kivétel után minden húst alaposan le kell itatni.
A hozzávalók megadott mennyisége kb. 80 dkg húsra elegendő.