Fűszeres marinád
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag
Elkészítés:
1. A fűszernövényeket (lehet vegyesen turbolya, kapor, kakukkfű és menta) szárastól felaprítjuk, a vízitormát megtisztítjuk és felvagdaljuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Az egészet egy nagy edénybe rakjuk.
2. Beleforgatjuk a borszemeket, a citromlevet, a borpárlatot és az olajat, és mindezt jól összekeverjük.
Ez a marinád jól használható mindenfajta grillezett húshoz vagy -halhoz.
A marinádokkal és pácokkal finom ízeket adhatunk a grillezendő ételekhez. Ehhez a halat, a szárnyast vagy más húst legalább 30 perctől 4 óra hosszáig terjedő időre kell a marinádban vagy pácban lenniük (a vadhús akár 3 napig is benne maradhat). A húst a marinádban, pácban időnként meg kell forgatni. A grillezésre váró, mélyhűtött húst pedig a marinádban, pácban érdemes felolvasztani. A marinádból vagy pácból való kivétel után minden húst alaposan le kell itatni.
A hozzávalók megadott mennyisége kb. 80 dkg húsra elegendő.