Fűszeres marinád

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres marinád
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl étolaj
1 db citrom leve
1 csomó zöldfűszer
4 cl borpárlat
1 teáskanál egész fekete bors
1 szál vízitorma

Elkészítés:

1. A fűszernövényeket (lehet vegyesen turbolya, kapor, kakukkfű és menta) szárastól felaprítjuk, a vízitormát megtisztítjuk és felvagdaljuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Az egészet egy nagy edénybe rakjuk.

2. Beleforgatjuk a borszemeket, a citromlevet, a borpárlatot és az olajat, és mindezt jól összekeverjük.

Ez a marinád jól használható mindenfajta grillezett húshoz vagy -halhoz.

A marinádokkal és pácokkal finom ízeket adhatunk a grillezendő ételekhez. Ehhez a halat, a szárnyast vagy más húst legalább 30 perctől 4 óra hosszáig terjedő időre kell a marinádban vagy pácban lenniük (a vadhús akár 3 napig is benne maradhat). A húst a marinádban, pácban időnként meg kell forgatni. A grillezésre váró, mélyhűtött húst pedig a marinádban, pácban érdemes felolvasztani. A marinádból vagy pácból való kivétel után minden húst alaposan le kell itatni.
A hozzávalók megadott mennyisége kb. 80 dkg húsra elegendő.
Fűszeres marinád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2635 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Fűszeres marinád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
most van szezonja