Tofu zöldbabbal



Elkészítés:
1. A zöldbabot feldaraboljuk (1. kép).
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott piros húsú paprikát.
3. Hozzáadjuk a kockára vágott tofut (2. kép) és 2-3 percig sütjük.
4. Beletesszük a zöldbabot. Citromlével, kurkumával, provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük. Felöntjük a levessel (3. kép).
5. Felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt megpároljuk. Szezámmaggal megszórva tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.