Gombás tokány galuskával

| Csirketokány receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás tokány galuskával
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg gomba
¼ db tojás
10 dkg liszt
½ dl tejföl
½ teáskanál paradicsompüré
¼ fej vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon vagy kevés vízben, fedő alatt megpároljuk.

2. A húst vékony csíkokra, a gombát négyfelé (ha nagy, hatfelé) vágjuk. A megpárolt hagymához hozzáadjuk a húscsíkokat, sózzuk, borsozzuk, kicsit megsütjük.

3. Beletesszük a gombát is, és fedő alatt pároljuk. Ha a gomba kiengedte a levét, paradicsompürével ízesítjük, és készre főzzük.

4. A tejfölben simára keverünk kétkanálnyi lisztet, és behabarjuk vele a tokányt.

5. A tojást és a lisztet közepes keménységűre keverjük, és enyhén sózott, forrásban lévő vízben fél evőkanál nagyságú óriás galuskákat főzünk.

Tálalhatjuk rizzsel, kifőtt tésztával vagy burgonyakrokettel is. A tokányt más húsból is elkészíthetjük, például filézett pulyka felsőcombból vagy sertéshúsból.

Gombás tokány galuskával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2170 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Gombás tokány galuskával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
szótár