Sörben párolt kolbász



Elkészítés:
1. Mindegyik kolbászt szurkáljuk meg 5-6 helyen dugóba erősített varró- vagy gombostűvel (1. kép). Terítsük el a hagymaszeleteket egy serpenyőbe, tegyük rá a kolbászokat, és öntsük le 3 rész sörből, 1 rész vízből álló keverékkel (2. kép). Tegyük a tűzhelyre, és közepes lángról fokozatosan hevítsük a folyadékot addig, amíg lassan gyöngyözni kezd (ne gyorsan forrjon). 4-5 perc alatt a kolbászok félig megfőnek, majd vásznon vagy szűrőn csöpögtessük le.
2. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük közepes hőfokra.
3. Amikor a grillező sütésre kész, keféljük le és olajozzuk be a rostélyt. Könnyedén kenjük meg a kolbászokat körös-körül olajjal, tegyük a meleg rostélyra és süssük, amíg a héjuk ropogós lesz, töltelékük (ha van) pedig átsül, oldalanként 4-6 perc alatt. 2 perc elteltével mindegyik szálat fordítsuk el 90 fokkal, hogy kialakuljon a mutatós grillrácsozat (3. kép). Ezt a műveletet ismételjük meg, amikor a kolbász a másik oldalán sül. Ha felcsapnának a lángok, tegyük arrébb a rostélyon a kolbászokat.
4. Tegyük át a kolbászokat tálra, pihentessük 3 percig. Kínáljunk melléjük sok mustárt, friss kenyeret és/vagy grillezett paprikát, hagymát.
![]() |
![]() |
![]() |