Sörben párolt kolbász

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sörben párolt kolbász
Eszközök: fazék, grillrács, kés, tűzhely
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl sör
150 dkg nyers kolbász
1 evőkanál olaj
1 fej tisztított, vékonyra szeletelt vöröshagyma
igény szerint víz

Elkészítés:

1. Mindegyik kolbászt szurkáljuk meg 5-6 helyen dugóba erősített varró- vagy gombostűvel (1. kép). Terítsük el a hagymaszeleteket egy serpenyőbe, tegyük rá a kolbászokat, és öntsük le 3 rész sörből, 1 rész vízből álló keverékkel (2. kép). Tegyük a tűzhelyre, és közepes lángról fokozatosan hevítsük a folyadékot addig, amíg lassan gyöngyözni kezd (ne gyorsan forrjon). 4-5 perc alatt a kolbászok félig megfőnek, majd vásznon vagy szűrőn csöpögtessük le.

2. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük közepes hőfokra.

3. Amikor a grillező sütésre kész, keféljük le és olajozzuk be a rostélyt. Könnyedén kenjük meg a kolbászokat körös-körül olajjal, tegyük a meleg rostélyra és süssük, amíg a héjuk ropogós lesz, töltelékük (ha van) pedig átsül, oldalanként 4-6 perc alatt. 2 perc elteltével mindegyik szálat fordítsuk el 90 fokkal, hogy kialakuljon a mutatós grillrácsozat (3. kép). Ezt a műveletet ismételjük meg, amikor a kolbász a másik oldalán sül. Ha felcsapnának a lángok, tegyük arrébb a rostélyon a kolbászokat.

4. Tegyük át a kolbászokat tálra, pihentessük 3 percig. Kínáljunk melléjük sok mustárt, friss kenyeret és/vagy grillezett paprikát, hagymát.

Sörben párolt kolbász Sörben párolt kolbász Sörben párolt kolbász
Nem reped fel sütés vagy főzés közben a kolbász bőre, ha előtte néhány másodpercre tejbe mártjuk.
Nem szakad ki a kolbász héja, ha sütés előtt tűvel kilyuggatjuk.
A kolbászoknak különösen jót tesz a grillezés: a tűz áramló hője ropogóssá varázsolja a héjukat, kiolvasztja belőlük a zsírt, a tölteléküket pedig általában dús, füstös aromával gazdagítja. A kolbászféleségek két fő típusba sorolhatók: nyers és főtt alapanyagból előállítottak. A nem főzött kolbászok - készüljenek sertéshúsból, marhahúsból vagy akár baromfiból - jelentik a nagyobb kihívást a grillező számára. Először is, ott van a kicsepegő zsír, ami lángtengerré változtathatja a grillünket. Azután meg, a héj mögött felgyűlik a gőz, és ha azt nem lyuggattuk ki tisztességesen, a kolbász szó szerint felrobban a grillen. Végül, de nem utolsósorban, át kell sütnünk a kolbászt anélkül, hogy megégetnénk a héját. Szerencsére mind a három akadályt könnyen legyőzhetjük.
Sörben párolt kolbász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2454 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
Sörben párolt kolbász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
szólj hozzá, értékelj