Friss gyümölcskazal

| Rakott vegyes nyers gyümölcs receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Friss gyümölcskazal
Eszközök: hűtőszekrény, kés
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg áfonya
25 dkg málna
35 dkg eper
2 nagyobb kivi
1 nagyobb ananász
1 db zöldhúsú sárgadinnye
1 nagyobb sárgahúsú sárgadinnye
néhány mentalevél

Elkészítés:

1. A kétféle dinnyét hosszában 4 cikkbe vágjuk. Kanállal kikaparjuk magos részüket, majd a cikkeket 2-3 cm vastag, egyforma szeletekre vágjuk, és eltávolítjuk a héjukat.

2. Az ananászt, miután zöldjét levágtuk, meghámozzuk, majd hosszában félbe-, ezután pedig 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeletekből kivágjuk a középső kemény részt. Az ananász húsának egynegyedét kockákra aprítjuk. Meghámozzuk és cikkekre vágjuk a kivit.

3. Egy karimás tál ( a karimára azért van szükség, hogy a gyümölcslevet felfogja) szélén elrendezzük a zöld dinnyeszeletek felét, kiválogatva a nagyobbakat, a kisebbeket félretesszük.

4. Az ananászszeleteket a tál közepére rendezzük.

5. A sárgahúsú dinnye nagyobb szeleteivel körberakjuk a tál szélét. A kisebb szeleteket félretesszük.

6. Ezután egy réteg zöldhúsú, majd ismét sárgahúsú dinnye következik. Az ananász- és a félretett dinnyeszeleteket az üres helyek kitöltésére használjuk. A kivicikkeket a kazal tetejére rakjuk.

7. Az epret, áfonyát és málnát, valamint a kockára vágott ananászt csinos halmokba rendezzük a kivi mellett.

8. Fóliával szorosan betakarjuk a gyümölcskazalt, és tálalásig legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.

9. Közben elkészítjük a Cointreau-krémet.

10. Tálaláskor a jégbe hűtött gyümölcskazal közepébe mentaleveleket szúrunk. A Cointreau-krémet külön tálban kínáljuk.

Cointreau-krém

Cointreau-krém
4 evőkanál Cointreau likőr
4.5 dl tejszín
5 dkg átszitált porcukor

1. Lágy habbá verjük a tejszínt a szitált porcukorral.

2. Fokozatosan belekeverjük a Cointreau-t (esetleg más narancslikőrt).

3. A habot üvegtálba vagy -tálkákba tesszük, lefedjük, és tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

Friss gyümölcskazal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1014 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Friss gyümölcskazal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
szólj hozzá, értékelj