Gyömbéres csirkemell rizsmetélttel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres csirkemell rizsmetélttel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg széles rizsmetélt
4 db lebőrözött, kockára vágott csirkemellfilé
1 db 5 cm-es, csíkokra vágott gyömbér
4 szál apróra vágott újhagyma
20 dkg konzerv bambuszrügy
4 evőkanál thai szójaszósz
2 szál csíkokra vágott sárgarépa
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál étolaj
vagy
2 evőkanál mogyoróolaj
kevés apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. Az olajat wokban felhevítjük, és keverve-rázva pirítjuk a vöröshagymát, a nagyon vékony csíkokra vágott gyömbért és a répát 1-2 percig, hogy megpuhuljon.

2. Hozzátesszük a csirkehúst, és 3-4 perc alatt keverve-rázva aranybarnára és puhára sütjük.

3. Hozzáöntjük a levest és a szójaszószt, beletesszük a lecsöpögtetett és leöblített bambuszrügyet, lassan felforraljuk, és 2-3 percig főzzük.

4. Közben 6-8 percre forrásban levő vízbe áztatjuk a tésztát. Jól lecsepegtetjük. Újhagymával és korianderrel megszórva rögtön tálaljuk a gyömbéres csirkével együtt.

Gyömbéres csirkemell rizsmetélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1554 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Gyömbéres csirkemell rizsmetélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
recepttár