Süllő friss vegyes salátával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Süllő friss vegyes salátával
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db 25-30 dkg-os süllő
12 db apró szemű burgonya
12 db citromkarika
6 db paradicsom
12 db zöldpaprika
igény szerint olaj
ízlés szerint apróra vágott bazsalikom
ízlés szerint
igény szerint reszelt sajt
igény szerint salátaöntet

Elkészítés:

1. A halat jól megmossuk, és a pikkelyeket lekaparjuk. Centinként mélyen bevagdossuk (irdaljuk), hogy megroppanjanak a csontok. Besózzuk, bedörzsöljük a bazsalikommal. Feszítsük szét egy kissé a hal száját (vigyázzunk, mert élesek a fogai!), és tegyünk bele egy-egy szem kisebb burgonyát, hogy tálaláskor citromkarikára cserélhessük őket.

2. A halat forró olajban megsütjük. Ha nincs akkora serpenyőnk, amelybe kényelmesen belefér a süllő, akkor egy merőkanállal folyamatosan öntözzük rá a forró olajat, amíg szép pirosra nem sül.

3. Tépkedjük össze a salátát, vékonyan szeleteljük fel a paprikát, a paradicsomot és az uborkát. Keverjük össze a salátának valókat, s készítsünk belőle "fészket" a hal számára. Locsoljuk meg salátaöntettel, reszeljünk rá egy kis sajtot, helyezzük rá a halat, a szájába tegyünk citromkarikát, és tálaljuk. Ne felejtsünk el csontostányért tenni az asztalra!

Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.

Alap-salátaöntet

Kép nélkül
2 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 kávéskanál mustár
1 késhegynyi
1 késhegynyi őrölt bors

A hozzávalókat csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk.

Süllő friss vegyes salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2040 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Süllő friss vegyes salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
tippek, fortélyok