Csirkés chow mein tésztakosárkában

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés chow mein tésztakosárkában
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött, kockára vágott csirkemellfilé
10 dkg csiperkegomba
2 db vékonyra szeletelt szárzeller
2 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
1 darabka 2-3 cm-es, finomra aprított gyömbér
1 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál szójaszósz
6 evőkanál víz
3 evőkanál kukoricacsíra-olaj
vagy
3 evőkanál földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A tésztakosárkák formázásához szükség van a készen kapható, speciális 2 részes, hosszú nyelű, egymásba kapcsolható fémkosárkészletre. A nagyobb kosarat olajba mártjuk, és egyenletesen és teljesen béleljük ki a csomóba fogott, vékony vagy középvastag tészta negyedével. A kisebb kosarat is olajba mártjuk, a nagyobb kosárba helyezzük, és összekapcsoljuk a kettőt, rögzítve a tésztát.

2. A wokot vagy frittőzt 10 cm magasan feltöltjük olajjal, és felhevítjük 180-190 °C-ra vagy annyira, hogy egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnuljon benne. A kosarat az olajba engedjük, és 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztát. Kivesszük, és konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Szétkapcsoljuk a két fémkosarat, és óvatosan kivesszük a kisebbet. Ha a kész tésztakosárkát nehéz kiborítani, lekerekített hegyű kést használhatunk. A fentiek szerint még három kosárkát készítünk, majd hagyjuk őket kihűlni.

3. Kis tálban a vízzel és a szójaszósszal simára keverjük a kukoricalisztet, és félretesszük.

4. Egy wokot vagy mély serpenyőt jól felforrósítunk. Beleöntünk 2 evőkanálnyi olajat, és amikor már forrni kezd, beledobjuk a csirkehúst. Keverve-rázva 3 perc alatt átsütjük, majd szűrőkanállal kiszedjük.

5. A maradék olajat a wokba öntjük, majd hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát meg

a szárzellert, és keverve-rázva 2 percig pirítjuk. Belekeverjük a gombát, és még 2 percig kevergetve sütjük. Kivesszük a zöldségeket, és a csirkéhez tesszük.

6. A kukoricalisztes keveréket a wokba tesszük, és kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Visszatesszük a csirkehúst és a zöldségeket a mártásba, és újra felmelegítjük. A tésztakosárkákat 4 tányérra tesszük, és a kész ételt a kosárkákba merjük.

Csirkés chow mein tésztakosárkában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2165 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Csirkés chow mein tésztakosárkában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
most van szezonja